Елфира в магичния свят

posted in: изложби | 0

„Аз ли съм герой от приказките или ти, който гледаш?

Мислех, че съм елф от Слънцето,

а мен майка ме родила.

Земна майка.

Защо летя, щом имам крака?“

Отговорите на този и много други въпроси ще видите в една  неординарна изложба, озаглавена „Елфира в магичния свят“ от 18.11.2016г. до 25.11.2016г. в Ателие Пластелин

Името на твореца, който прави своята втора  самостоятелна изложба е Силвия Стоянова.

Тя е само на 25 години  и  смело можем да кажем, че е един мултифункционален творец – тя е от 10 годишна на сцената. Тя е актриса и режисьор, пее, пише поезия и проза, изявява се като фотомодел. Тя е един от малкото български марионетисти, които сами изработват куклите си и играят с тях. Изкуството й е познато в Амстердам, Прага, Лондон, Милано и Париж.

Но всъщност коя е Силвия?!

Тя е един истински свободен по дух творец, който не може да бъде сложен в рамка. За това и картините и нямат рамки!!!!

Настоящата изложба е изява на един самобитен талант, който е вкусил от прелестите на Африканската пустиня до най – романтичните кътчета на Европа.

Картините й са израз на нейния богат фантазен свят, изпълнен с противоречия и хармония, свят, в който Ин и Ян се обединяват в едно завършено приказно цяло, защото дуалното изглежда само дуално и доказва идеята, че не сме сами, че сме свързани в едно единно цяло.

Платната разкриват, че магичния свят е нейна територия, изпълнена с убедително изящество на цветовете, а експресивния и вече утвърден стил дава заявка за уникалността на нейното творческо бъдеще.

 

Вярвам, че настоящата изложба ще породи едновремено много въпроси и отговори у вас, всързани с изявата на приказното в забързания ни делник.

Вярвам, че това първо гостуване в Ателие Пластелин е възможност да се докоснете до екстраординерния свят на Силвия и тази среща да остави във Вас естетическата наслада от смесването на фантазното и реалното.