„Празнични спектакли за деца“ на Камбана Арт  е проект за разпространение на  интерактивни представления в райони със слабо застъпени театрални събития за деца.  Турнетата включват отдалечените райони в столицата – Кремиковци и Витоша и близките градове – Бухово, Елин Пелин и Перник,  в които  няма куклен театър.  Спектаклите –  „Кой покори слънцето“ и „Мартенска приказка“ на Цвете Янева – интерактивни, забавни истории, разказани в стих, радват децата в началото на октомври в началото на учебната година и 1 – ви март.

„Кой покори Слънцето?“  гостува в Дом на културата, гр.Бухово, НЧ „ Елин Пелин“ гр. Елин Пелин и ЦПЛР ОДК гр. Перник.  Над 450 деца от детските градини с огромен интерес  гледаха и участваха в представленията. 

Отпадна турнето на спектакъла „ Снежни приключения“ поради обявения логдаун в цялата страна.

Турнето на „Мартенска приказка“ се състоя  края на февруари – началото на март. Представлението беше очаквано с нетърпение от децата. Залите бяха пълни в рамките на разрешения максимум за всяка зала. Спектакълът гостува в с.Желява и кв. Вреждебна, в район Кремиковци,  НЧ „ Елин Пелин“ гр. Елин Пелин и ЦПЛР ОДК гр. Перник и НЧ „ Братя Миладинови“, кв. Княжево. В реализацията на проекта взеха участие актьорите Екатерина Казакова, Наделина Камбитова и Силвия Стоянова.

Copy link
Powered by Social Snap