Приказки от латерната – Малката русалка

куклен спектакъл за малки и големи
от Дана Андонова и Нели Токмакчиева
Режисьор Екатерина Казакова
Сценография: Мила Дикалова
Музика : Надежда Митева
Участват: Силвия Стоянова, Наделина Василева, Екатерина Казакова

Приказните разказвачи на вълшебната латерна ще ви отведат в дълбините на океана, където живеела малката русалка. На шестнайсетия си рожден ден тя получила позволение да излезе на повърхността. А там, в този прекрасен , нов за нея свят, срещнала принца от мечтите си. Но възможна ли е любовта между морски обитател и човешко същество…?
Една приказка за мечтите, вярата и истинската любов.
По Проект „ Приказки от латерната – Малката русалка“ , реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата

Кой покори слънцето? от Цвете Янева

Гледа ви се онлайн куклен театър? Това сме ние! Свържете се с нас! Очакваме Ви!

Предлагаме на Вашето внимание

онлайн куклен театър за децата на Вашите служители

Онлайн представлението е забавление, което предоставя възможност на децата да се включат на момента и да се забавляват съвсем отблизо с любими герои от вкъщи или от удобно за тях място.

ПАЛЕЧКА от Теменужка Коларова

сценогафия Силвия Стоянова

Палечке, защо тъжиш? Повдигни глава и виж! Крила разперила е чудна птица, да ти помогне идва, бяла лястовица. Усмихни се, помечтай! Не тъгувай, не ридай! Чувстваш се различна, да? Търсиш пътя към дома? Теб те чака свят магичен на елфи и с цветя окичен! Живот, в който любовта, разтваря в сърцето радостта!

ПЕПЕЛЯШКА И ТРИТЕ ОРИСТНИЦИ от Силвия Стоянова

режицьор Екатерина Казакова

Трите орисници Звездната, Лунната и Слънчевата се връщат от сватбата на Пепеляшка. Те с голяма радост и вълнение разказват на децата историята на момичето. От тях разбираме, колко е важно да бъдем добри и да следваме смело нашите мечти.

Снежни приключения  от Цвете Янева

Режисцор Екатерина Казакова

Джуджета Смехоранка и Мърморанка се качват на влак за палата на Дядо Коледа, за да получат своите подаръци. Но Мърморанка открива своето писмо и разбира, че не го е изпратила. Смехоранка прави снежен човек – раздавач и с помощта на децата тръгва на забавно пътуване. Децата се превръщат в снежинки, елхички, ловци, горски животинки. В играта всички неочаквано достигат палата на Дядо Коледа.

www.Koleda.com  от Дана Андонова

Режисьор Екатерина Казакова

Как днес децата изпращат писма на Дядо Коледа? Разбира се, че през интернет. Пускат писмото в електронната поща и то стига до големия компютър на Дядо Коледа. Но ето, че в компютъра се промъква вирус и го разваля. Как сега Дядо Коледа ще разбере какви подаръци да подари? Спектакъл  изпъстрен с весели състезания и забавни въпроси.

Коледата идва по Туве Янсон

Режисьор Екатерина Казакова

В невероятната страна Муминтромия идва Коледа. Но никой от нейните приказни жители не знае какво е това. Всички изпитват страх от нея и смятат,че това е някакъв звяр. Накрая тайната е разкрита от една звездичка, която разказва за най-желания, чакан празник от всички хора по света.

 

Мартенска приказка от  Цвете Янева

Музика:Методи Иванов

Режисьор: Екатерина Казакова

 Сюжетът на пиесата включва: 1 Март „Ден на Мартеничките, 8 Март „Ден на Мама“, 22 Март „Първа Пролет“

Две вълшебни вечно млади баби – Баба Зима и Баба Марта водят борба за надмощие на Земята. Закачливи и грижовни те предлагат на децата една от друга по-чудесни игри. На сбогуване даряват децата с мартеници и наричанки.

КОЙ ПОКОРИ СЛЪНЦЕТО от Цвете Янева

Режисьор: Екатерина Казакова

Обикновена история за необикновено щурче.  Щурче, което иска да е герой. В своето приключение, то разбира, че герои не са само тези които размахват саби , а и тези, които с музиката си покоряват сърцата на хората.

Пътуване в приказния свят на феите

Сценична адаптация Екатерина Казакова

 Интерактивна театрална игра, която въвлича децата в приказния свят на феите. Децата ще се срещнат с Феите – орисници от приказката   „Спящата красавица“ , Синята фея Малвина от „Пинокио“ и много други. Очакват ги много занимателни, състезателни игри и загадки.

Представленията са интерактивни с участието на децата в тях. Времетраене 40мин. Предлагаме и анимация в рамките на 60мин. В коледните представления, по желание на клиента, участва Дядо Коледа, който поздравява децата и раздава подаръците. Цени по договаряне.

За информация и контакт ТУК